Outplacement

Word je ontslagen? Bent je zelf toe aan een nieuwe stap in je loopbaan?

Heb je in goed overleg met jouw werkgever besloten op zoek te gaan naar een andere functie (binnen en/of buiten je huidige organisatie) dan is een outplacementtraject het best passend.

Het doel is het veroveren van een nieuwe baan. Uiteraard sluit mijn begeleiding naadloos aan bij jouw behoefte.

Outplacement, wat houdt het in?

Indien nodig: eerst verwerken, dan vooruitkijken

Afscheid nemen van je huidige baan is vergelijkbaar met een rouwproces. Gevoelens van pijn, verdriet, frustratie of boosheid kunnen overheersen. Met het oog op een frisse start is acceptatie van het ontslag en de verwerking van verlies belangrijk. Ik help je, indien nodig, bij dit verwerkingsproces. Soms moet je een stap terugzetten, voordat je vooruit kunt. Met de juiste aanpak lukt het om je zelf klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging.

Focus op nieuwe baan

In veel branches liggen de banen niet voor het oprapen. In andere branches zijn er juist weer heel veel mogelijkheden. Soms is de concurrentie moordend. De oriëntatie op een nieuwe baan start met een blik in de spiegel. Een positief zelfbeeld én een goede indruk van je talenten en verbeterpunten is cruciaal.

Tijdens het outplacementtraject brengen we gezamenlijk met een zelfanalyse jouw profiel, ambities en onderscheidend vermogen in kaart.

Een belangrijke fase is het koppelen van jouw persoonsprofiel aan de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat is realistisch en welke strategie hanteren we om daar te komen waar je graag naar toe wil (jobmarketing).

Deze praktische inzichten helpen je om een baan te vinden die je weer energie geeft.

Solliciteren is hard werken

Een baan die op je lijf geschreven is, komt je niet aanwaaien. Solliciteren anno nu is anders dan voorheen. De opkomst van sociale media heeft de manier van werven en selecteren veranderd. Zo is LinkedIn bijvoorbeeld uitgegroeid tot een krachtig medium in sollicitatieprocedures. Specifieke vaardigheden zijn nodig om daar succesvol op in te spelen.

  • Kun je je op een professionele manier presenteren?
  • Weet je wat jouw toegevoegde waarde is?
  • Hoe benader je op een efficiënte wijze de arbeidsmarkt?
  • Beschikt je over de juiste contacten in jouw netwerk die je op weg kunnen helpen?
  • Zijn je brief en cv aansprekend genoeg?
  • Maak je op een slimme manier gebruik van sociale media, zoals LinkedIn?
  • Welke contacten zijn interessant voor jou?

In mijn werkzame leven heb ik honderden mensen begeleid naar een andere baan. Telkens opnieuw is het een proces waar ik met enthousiasme en energie aan mee werk.

Kortom: solliciteren is hard ‘werken’. Een proces met ups en downs. Soms is dat zwaar. Maar je hoeft het niet alleen te doen. We gaan samen aan de slag!

Resultaat

Outplacement: nieuwe baan