De werkenergie analyse

Heb jij een goede energiebalans, of merk je de laatste tijd dat je te veel vermoeid bent en ervaar je spanning in je werk. Of zoek je meer uitdaging in je werk en wil je jezelf verder ontwikkelen, waarbij je de regie in eigen hand wil nemen.

Toewijding, vitaliteit en betrokkenheid zijn bepalende factoren in plezier en succes in het werk. Bevlogen medewerkers blijken de beste bouwstenen voor een organisatie. De Werkenergieanalyse is een beproefd instrument om op organisatie- en functieniveau deze eigenschappen van individuele medewerkers te meten. Door het inzicht in je eigen beïnvloedingsmogelijkheden pak je de regie in je loopbaan op. Dat geeft kracht, zelfvertrouwen en geluk.

Wat zo aanspreekt, is dat de Werkenergieanalyse wetenschappelijke theorieën vertaalt naar praktische handvatten, waarmee je als deelnemers direct aan de slag kunt. Je gaat dus echt met een actieplan de deur uit. Dat maakt de Werkenergieanalyse bijzonder effectief en werkt vaak als versneller in de verschillende transitieprocessen. Ook kan het de basis vormen voor een vervolgtraject.

Hoe werkt het?

  • Een online vragenlijst: je ontvangt een wachtwoord en inlogcode om deze vragenlijst thuis op de pc in te vullen
  • Een persoonlijke rapportage: op basis van scores ontvang je een persoonlijke rapportage
  • Een persoonlijk gesprek: in een coaching gesprek bespreek je de resultaten en stellen we samen een persoonlijk actieplan op. Tijdens het aanvullende coachgesprek krijg je inzicht in jouw persoonlijke energie- en stressbronnen en worden verschillende aspecten verder uitgediept. Omdat de resultaten gespecificeerd worden op organisatie- en functieniveau, krijg je een helder beeld van de huidige situatie en inzicht in beïnvloedbare aspecten en energiebronnen in het werk. Aan de hand van de uitkomsten kan een effectief stappenplan/prioriteitenplan opgesteld worden en belangrijk is dat je zelf de regie in je loopbaan neemt door concrete vervolgstappen te nemen.